Wie zijn wij?

Ruud Verkamman
Mail Ruudx
Wessel Penning
Mail Wesselx
Jaap Visser
Mail Jaapx

Kick uitgevers is in maart 2012 opgericht door Jaap Visser, Ruud Verkamman en Wessel Penning. Sinds november 2012 maakt ook Matty Verkamman deel uit van de uitgeverij. Penning is inmiddels niet meer werkzaam in het bedrijf.

Zij zijn de makers van de tussen 2008 en 2012 verschenen biografieën over Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Ard Schenk, Jan Mulder, Edwin van der Sar en Kees Jansma. Ook baarden zij opzien met de boeken De Tour in Holland I en II, Model van de Toekomst en de bestseller 100 jaar Feyenoord (2008).

Onder de vlag van Kick uitgevers publiceerden zij sinds het voorjaar de boeken De Kuip 75, Willem gaat diep, Zondig in Zeeland, 100 jaar NAC, Racoon, alles voor het liedje, Simon Tahamata en de andere Molukse voetbalhelden in dienst van Oranje en Kamp Cruijff.

De jongens van Kick geloven in mooie boeken, die met liefde worden gemaakt, én gelezen.

Column

Van Persie wil Bergkamp zijn

Door: Jaap Visser
Datum: 15 - 10 - 2013

Robin van Persie was een vedette in wording en Dennis Bergkamp verkeerde in de late herfst van zijn carrière. De coming man zat in een jacuzzi bij te komen van een Arsenal-training en had zicht op de maestro die nog aan het werk was. Bergkamp kwam terug van een blessure en onderwierp zichzelf aan een exercitie. Hij oefende zijn trap, en zijn aanname. De dertiger was eindeloos in de weer, optimaal geconcentreerd: aannemen, trappen, aannemen, trappen. Elke aanname was perfect, elke trap...