Over kick

Kick uitgevers zijn: Matty Verkamman, Ruud Verkamman en Jaap Visser. Zij zijn de makers van mooie boeken, luxe uitgaven tegen relatief lage prijzen, met als uitgangspunt dat knap werk niet per se duur hoeft te zijn. De drie van Kick maken boeken met liefde, en zoeken altijd naar evenwicht tussen woord en beeld. Kick uitgevers is geen letterfabriek, maar een kleine, in schoonheid gespecialiseerde boekenmakerij. Kwaliteit gaat bij Kick voor kwantiteit omdat het oog gestreeld moet worden. Het oog dat niet alleen woorden aftast, maar zich ook wil laven aan beelden.

 

Matty Verkamman (1951), uitgever/auteur, begon in 1969 als leerling-voetbalverslaggever bij De Rotterdammer, het dagblad dat in 1972 opging in Trouw waarvoor hij dertig jaar lang al het grote voetbalwerk deed, inclusief vele eindrondes van het EK en het WK.
In 2002 begon hij als ‘de geschiedschrijver van het Nederlands Elftal’ uitgeverij deBuitenspelers, in eerste instantie om zijn encyclopedische serie Oranje Toen & Nu mooi uitgegeven te krijgen. Maar deBuitenspelers nam een enorme vlucht en werd een echte en succesvolle (sport)boekenuitgeverij.

 

Ruud Verkamman (1980), uitgever/vormgever, begon in 2002 bij Voetbal International en was al snel mede bepalend voor de lay-out van het weekblad. Bekwaamde zich daarnaast in het vormgeven van boeken en was in 2012 mede-oprichter van Kick uitgevers, de opvolger van deBuitsenspelers waar hij de huisstijl ontwikkelt en bewaakt en de boeken van de kwaliteitsuitgeverij hun aanzien geeft.

 

Jaap Visser (1959), uitgever/auteur, begon in 1978 als leerling-journalist bij het Leidsch Dagblad, stapte over naar de Volkskrant, schreef voor Vrij Nederland en was mede-oprichter van het voetbalmaandblad Johan. Na Johan sloot hij zich aan bij deBuitenspelers en richtte in 2012 met Ruud Verkamman Kick uitgevers op. Net als Matty Verkamman schrijft hij mee aan de meeste titels van Kick.

 

Stel ons uw vraag!

Heeft u een vraag over een boek of heeft u een te gek idee voor een uit te brengen boek, schroom niet.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.