Actueel

Emotievolle boekpresentatie bij Go Ahead Eagles

  • Nieuws
  • 26 november 2018
  • door Jaap Visser
M

Mooie en voor een deel ook emotionele presentatie, vrijdag in De Adelaarshorst, van hét boek over de geschiedenis van Go Ahead en Go Ahead Eagles. Na zijn zware auto-ongeluk was Leon de Kogel voor het eerst weer in een stadion. Hij had het er moeilijk mee, maar kon toch zijn dankwoord uitspreken, nadat auteur Wouter Rutgers hem een van de tien eerste exemplaren had overhandigd.

Het boek is via het voorwoord opgedragen aan Willem Koster, de speler uit de oertijd, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn volledige gezin een der belangrijkste verzetsfamilies in Deventer was en drie Joodse mensen als onderduikers in hun huis de oorlog liet overleven.

In een sfeervolle ambiance schonken alle auteurs hun eerste exemplaar aan uiteenlopende helden van de club: Richard Thannhauser gaf zijn boek aan materiaalverzorgster Carla Whittie-Bruggeman. De andere boeken waren voor Henk Warnas (uit handen van auteur Henk Mees), oud-trainer Joop Brand (Lex Muller), Ben Halle, de zoon van Leo Halle (Matty Verkamman), Nico van Zoghel (Jaap Visser), DVV Go-Ahead-voorzitter Wim Ellenbroek (Herman Starink), Gerard Somer (Herman Joustra), Michel Boerebach (Robert Heukels) en Jan Kromkamp, die niet aanwezig kon zijn en werd vertegenwoordigd door zijn zus Joke (Steef Alblas).

foto’s: Jeffrey Hurenkamp

Deel deze pagina:

Meer actualiteiten