Shop

Nostalgische voetbalkalender FC Twente – 2021

In deze zorgelijke tijden van lege tribunes neemt Kick uitgevers je mee terug naar de voetbalromantiek. Op groot formaat (A2) is er nu de Nostalgische voetbalkalender FC Twente – 2021. Dertien iconische foto’s over de clubgeschiedenis – alle in prachtige kleuren – laten je terugkeren naar de droomwereld van het voetbal. De in dit métier gespecialiseerde Jakob Lagerweij heeft de platen uit de oude doos op een fenomenale manier kleur gegeven. Van modernere tijden zijn de mooiste kleurendia’s gebruikt.

  • 42 x 59,4 cm (A2)
7423424883821

24,95

Uitverkocht

Uitverkocht
J

Jonge jongens zijn het nog waarmee de geweldige trainer Kees Rijvers kort na de start van FC Twente ’65 poseert. De fusiepartners zijn in het shirt nog zichtbaar via een groene streep (Enschedese Boys) en een zwarte streep (Sportclub Enschede) dwars over het shirt. Rijvers bouwt aan een geweldig elftal, dat in deze periode voor voetbalsensatie zorgt door het grote Ajax van Johan Cruijff en Piet Keizer met 5-1 te verslaan. Dat gebeurt met een jong elftal, waarvan zes spelers de status van international bereiken: doelman Piet Schrijvers, libero Epy Drost, middenvelder Henk Houwaart en de aanvallers Dick van Dijk, Jan Jeuring en Theo Pahlplatz. Kort hierna zullen Kees van Ierssel, René Notten en René van de Kerkhof Oranje ook halen. De ploeg van Kees Rijvers is voor altijd in het geheugen gegrift. Maar in de Nostalgische Kalender zijn in 1951 ook Hennie Möring en Joop Bruggeman als aanvoerders van respectievelijk ‘de zwarten’ en ‘de groenen’ te zien. En Abe Lenstra natuurlijk, het Friese fenomeen. De FC Twente-spelers die later grote successen zullen behalen – finale UEFA Cup tegen Borussia Mönchengladbach – en weer veel later zelfs kampioen van Nederland – komen uiteraard ook voorbij. Alles prachtig in kleur. Het is een kostelijke herinnering aan verloren voetbalparadijzen.

De Nostalgische voetbalkalender FC Twente – 2021 is – zo is het streven – de start van een voortaan jaarlijks terugkerende traditie!

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken