Shop

Racoon – alles voor het liedje

Als vriend van Racoon is Eugène de Kok erin geslaagd door te dringen tot de kern van de band. Zijn beschrijvingen van de hoogte- en dieptepunten in vijftien jaar Racoon zijn beeldend en krachtig. Dit indringende verhaal is een spannend en compleet groepsportret. Alles voor het liedje is een must voor de fans van Racoon, de Zeeuwse groep die uitgroeide tot misschien wel de populairste band van Nederland.

  • Eugene de Kok
  • 978-94-915-5501-5
  • 200 x 260 mm
978-94-915-5501-5

15,00

Uitverkocht

Uitverkocht
R

Racoon – alles voor het liedje gaat over voor- en tegenspoed van een groep muzikanten, over vriendschap, over de pijn en het genot van liedjes schrijven en samen muziek maken. Het gaat over keihard werken om de tegenstroom het hoofd te bieden. Of, zoals auteur Eugène de Kok het stelt: ‘Het gaat over vier jongens die zich niet uit het veld lieten slaan toen het tegenzat, maar die er zelf voor hebben gezorgd dat het tij keerde.’

De Kok (1974) drumde ooit in Vict’em, de hardcore band uit Goes waarin ook gitarist Dennis Huige en zanger Bart van der Weide tekeer gingen. Totdat die twee schoon genoeg hadden van de ‘teringherrie’ die zij maakten en op de akoestische toer wilden. Huige en Van der Weide stapten uit de band en De Kok vond hen klootzakken. Hij stopte met drummen en begon te schrijven, over Racoon, de band die Van der Weide en Huige met bassist Stefan de Kroon en drummer Paul Bukkens waren begonnen.

Als vriend van Racoon is De Kok er in geslaagd door te dringen tot de kern van de band. Zijn beschrijvingen van de hoogte- en dieptepunten in vijftien jaar Racoon zijn beeldend en krachtig. Dit indringende verhaal is een spannend en compleet groepsportret. Alles voor het liedje is een must voor de fans van Racoon, de Zeeuwse groep die uitgroeide tot misschien wel de populairste band van Nederland.

Een regelrechte aanrader voor wie van een goed muzikanten-verhaal houdt.

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken