Shop

Pingelaars & Pegels

Heerlijke bundel van de ‘pingelaar’ Willem Vissers die in 2010 de Hard Gras Prijs won voor het beste voetbalverhaal van het jaar, zijn verslag van de WK-finale tussen Nederland en Spanje in Johannesburg.

  • Willem Vissers
  • 978-94-915-5508-4
  • 140 x 200 mm
978-94-915-5508-4

14,95

Uitverkocht

Uitverkocht
W

Willem Vissers (Echt, 1964), voetbalhoofdman van de Volkskrant, is verzot op pingelaars. Diep in zijn gedachten is hij er zelf ook een. Vissers schrijft het liefst over de schoonheid van het spel en voetballers die een lust voor zijn oog waren (Johan Cruijff, Diego Maradona) en zijn (Robin van Persie en bovenal Lionel Messi).
Voor PINGELAARS & PEGELS verzamelde hij zijn favoriete columns en verhalen van de laatste jaren en Kick uitgevers heeft die samengebracht in dit liefhebbersboek. Daarin onder meer een interview dat Vissers in 2003 voor zijn krant had met het aanstormende Feyenoord-talent Robin van Persie: ‘We gingen met ons groepje naar het Bospolderplein, waar Boukhari stond met zijn fietsje. Ik liep een beetje stoer in mijn Feyenoord-trainingspakje en vroeg wie hij was. Ze zeiden: “Boukhari is hier de beste, de koning”. Toen zei ik: “Laat maar komen joh, wat kan mij het schelen”. Gingen we Amerikaantje spelen.’
Acht jaar later liet wereldster Van Persie de persafdeling van de KNVB weten even geen zin in interviews te hebben. Ook niet met Willem Vissers. ‘Maar’, mailde Van Persie, ‘ik vind Willem Vissers wel een goede journalist.’
Dat vinden wij bij Kick uitgevers ook. Vandaar deze kostelijke bundel van de ‘pingelaar’ die in 2010 de Hard Gras Prijs won voor het beste voetbalverhaal van het jaar, zijn verslag van de WK-finale tussen Nederland en Spanje in Johannesburg.

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken