Actueel

Door TRILOGIE zit je met je neus bovenop de gouden Ajax-jaren

  • Nieuws
  • 01 juni 2021
  • door ruud
M

Mijn bek viel open’, twitterde Nico Dijkshoorn nadat hem het boek Trilogie – Ajax heeft de Europa Cup vers van de drukpers was gebracht. Hij plaatste er de foto bij van de huldiging in 1971 met een supporter bovenop de bus met Ajacieden. ‘Echt, er staan honderden van die waanzinnige foto’s in. En dat is geen verkoopgeluk’, voegde Nico er aan toe.

Dijkshoorn werkte mee aan trilogie en maakte Rooie Tonnie, die in 1972 in Buenos Aires waakte over met ontvoering bedreigde Ajacieden, legendarisch.
Nu hij het boek een paar dagen in huis heeft, meldt Nico: ‘Nooit meer gek worden van jaloezie als iemand je vertelt dat hij er bij de was, bij de wedstrijden en de huldigingen van Ajax in 1971, 1972 en 1973. Door Trilogie zit je er 324 pagina’s eindelijk met je neus bovenop. Unieke foto’s en unieke verhalen.

Ook David Endt, ooit jeugdspeler van Ajax, perschef van de club en begeleider van het eerste elftal, leverde bijdragen aan Trilogie. Hij twitterde: ‘Op een voetstuk! Als jongen opgegroeid met dit epische elftal. Jaap Visser mag trots zijn op zijn ‘product’ dat meer dan dat een heerlijk eerbetoon is én een tijdsbeeld weergeeft. Smullen is ‘t ook van de fotografie!

Deel deze pagina:

Meer actualiteiten