Actueel

Goed bekeken – Nico Dijkshoorn ziet ‘t

  • Nieuws
  • 11 mei 2021
  • door ruud
S

Stilstaand voetbalbeeld, Nico Dijkshoorn kan er eindeloos van genieten. Foto’s kunnen veelzeggender zijn dan bewegende beelden. Voor Trilogie – Ajax heeft de Europa Cup keek Nico heel aandachtig naar een handvol Ajax-beelden en dat leidde tot prachtige, hilarische en ontroerende verhaaltjes.

‘Meneer Michels, het leek ons wel leuk als u net doet alsof u schaakt en dat u tussen twee zetten door dan even snel de opstelling neerzet van Ajax. Kunt u het kartonnetje met Johan Cruijff vooraan zetten? Ja heel goed. Kunt u uw hand onder uw hoofd doen, dat het net is alsof u nadenkt. Ja heel goed, prima. Wilt u toch dat trainingspak aandoen, dan begrijpen de mensen dat u een trainer bent en kunt u dan op de volgende foto net doen alsof u Sjaak Swart belt dat hij er helaas naast staat tegen Benfica? Mooi. Dank u.’

 

Hele wedstrijd voetballen. Winnen. Rondrit door Amsterdam. Op het dak klimmen, een hoop gedoe, beker past niet door dat luik, met je schoenen in de nek van mevrouw Michels hangen, de beker willen tonen aan het publiek en dan midden in het gezicht kijken van Kobus Rietmaker, klusjesman in Amsterdam-Oost. Nooit gevoetbald, maar wel wereldkampioen Op Rijdende Bus Klimmen En Applaus In Ontvangst Nemen.

Meer lezen? Bestel hier Trilogie, dat eind mei verschijnt.

Deel deze pagina:

Meer actualiteiten