Shop

1988 – het glorieuze sportjaar

Dit fraaie boek over dit zo vrolijke sportjaar staat vol met mooie en indringende foto’s van Leo Vogelzang die in 1988 ook al in een glanzende vorm verkeerde. Gastschrijver nummer één Kees Jansma verklaart in 1988 zijn liefde voor de Olympische spelen en nummer twee Hugo Borst biecht op dat hij spioneerde voor de Sovjets van voetbalcoach Valeri Lobanovski.

Dit boek is bij ons uitverkocht, maar nog wel te koop bij Boekhandel Snoek.

  • Jaap Visser, Wessel Penning
  • 978-94-915-5504-6
  • 240 x 305 mm
978-94-915-5504-6

24,90

Uitverkocht

Uitverkocht
G

Geen sportjaar was zo vrolijk als 1988, toen de Grote Markt in Haarlem volliep om met Yvonne van Gennip haar drie gouden medailles van de Winterspelen in Calgary te vieren. En dat was nog maar het begin. PSV won in 1988 de Europa Cup 1, het behoorlijk Hollandse KV Mechelen de Europa Cup 2, autoracer Jan Lammers zegevierde in de 24 uur van Le Mans, Monique Knol sprintte in Seoul naar Olympisch wielergoud op de weg, Nico Rienks en Ronald Florijn roeiden op de Zomerspelen de onverslaanbaar geachte Oost-Europeanen voorbij en in de Tour de France grossierden de Nederlandse wielrenners uit de ploegen van Jan Raas, Peter Post en Jan Gisbers in dagsuccessen, sprintkoning Jean-Paul van Poppel en Steven Rooks in zijn bolletjestrui voorop.

Maar voor de absolute hoogtepunten in ’88 zorgde natuurlijk het Nederlands elftal met die zege op de Duitsers in de halve finale van het EK, was er het spontane volksfeest dat als Bevrijdingsdag voelde. En daarna was er de nationale euforie vanwege de gewonnen finale.

Een kwart eeuw na dit jubeljaar uit de vaderlandse sportgeschiedenis blikken Wessel Penning en Jaap Visser met tal van betrokkenen terug op de glorieuze momenten van het uitmuntende sportjaar 1988. En in dit vrolijke boek van Kick uitgevers, met heel veel mooie en indringende foto’s van Leo Vogelzang, verklaart Kees Jansma zijn liefde voor de Olympische Spelen en biecht Hugo Borst op dat hij heeft gespioneerd voor de Sovjets van voetbalcoach Valeri Lobanovski. Maar dat mocht niet baten, want 1988 was het jaar van Oranje.

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken