Shop

Het officiële Ajax Jaarboek 2017-2018

Het seizoen 2017-’18 was er een voor Ajax om snel te vergeten. Sportief kon het PSV net niet bijbenen en was er het drama rond Abdelhak Nouri, die in de voorbereiding in elkaar zakte en in coma belandde.

Deel 26 van het Ajax Jaarboek is tevens het derde deel van de Ajax Encyclopedie. Die krijgt gestalte omdat Kick uitgevers het meest recente seizoen koppelt aan een episode uit het rijke Ajax-verleden. In het historische deel beschrijft Matty Verkamman uitvoerig de invoering van het betaald voetbal in Nederland (1954) tot en met 1959.

Word abonnee en profiteer van €4,50 korting per deel!

  • Matty Verkamman, Ronald Jonges
  • 978-94-915-5537-4
  • 312
  • 210 x 260 mm
978-94-915-5537-4

24,50

Op voorraad

  • Vóór 15:00 uur besteld = de volgende werkdag in huis

Snelle levering

Mits voorradig, wordt het boek binnen 2 dagen verzonden

Binnen 7 dagen retour

Boeken, mits in de originele verpakking, kunnen binnen 7 dagen gratis retour worden gezonden.

Persoonlijke klantenservice

Heeft u een vraag over een boek? We staan u graag persoonlijk te woord: 010 – 4852821

H

Het historische kampioenschap van Jong Ajax en de dubbelslag van de Ajax Vrouwen waren lichtpunten in een duister seizoen dat al in de voor­bereidingsfase werd verstoord door het grootst mogelijke drama: het ongeluk van Abdelhak Nouri. Het onheil dat clublieveling Appie trof tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk maakte een abrupt en ongelooflijk einde aan zijn beloftevolle voetballers­bestaan. Het drama Nouri dompelde Ajax in een verdriet dat de club het hele seizoen zou blijven voelen.
Trainer Marcel Keizer moest halverwege het seizoen plaatsmaken voor Erik ten Hag die evenwel niet kon verhinderen dat de landstitel buiten bereik van de Amsterdammers bleef.

In het historisch deel van dit Jaarboek wordt uitvoerig stilgestaan bij de invoering van het betaald voetbal.
De KNVB is in 1954 in rep en roer als na 65 jaar eindelijk de tijd rijp is voor de eerste vorm van profvoetbal. Het gaat aanvankelijk nog om tientjeswerk, maar anders dan de voetbalbond heeft Ajax geen moeite met de nieuwe voetbaltijd. De club draait meteen mee in de top en wordt in de lente van 1957 de eerste kampioen van de Eredivisie. Dit maakt de weg vrij voor de entree in de Europa Cup. In woord en beeld is dit proces te volgen, waardoor het Jaarboek ook in dit tijdvak de volledige geschiedenis van Ajax laat zien.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken