Shop

Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021

In deze zorgelijke tijden van lege tribunes neemt Kick uitgevers je mee terug naar de voetbalromantiek. Op groot formaat (A2) is er nu de Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021. Dertien iconische foto’s over de clubgeschiedenis – alle in prachtige kleuren – laten je terugkeren naar de droomwereld van het voetbal. De in dit métier gespecialiseerde Jakob Lagerweij heeft de platen uit de oude doos op een fenomenale manier kleur gegeven. Van modernere tijden zijn de mooiste kleurendia’s gebruikt.

  • 42 x 59,4 cm (A2)
7423409717721

24,95

Uitverkocht

Uitverkocht
D

De kalender opent met een fascinerend beeld van fotograaf Dirk Willem Nijland. Terwijl Go Ahead en Volendam op 18 mei 1964 in een heerlijk voorjaarszonnetje het slot van de competitie afwerken, heeft Nijland een hoge positie gekozen aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Zo vangt hij een duel voor het Volendamse doel samen met een fraai overzichtsbeeld van de omgeving. Een plaat verder poseren de antieke helden van 1917 als kampioenen van Nederland op het veld bij de brug over de IJssel. We zien verder de spelers na het succes in 1933 op hun rijwielen, hét cadeau voor de landstitel. Vanaf 1962 is dr. Frantisek Fadrhonc de grote man bij Go Ahead. Hij leidt de ploeg naar de Eredivisie en poseert met zijn jongens in het clubhuis. In de kalender is te zien hoe Go Ahead en DWS in een vol Olympisch Stadion om de titel in de Eerste Divisie strijden. Aan de Vetkampstraat staan de supporters op veilingkisten, Pleun Strik duelleert met Johan Cruijff, Wietse Veenstra is een heel belangrijke speler aan het eind van de jaren zestig, Fadrhonc en zijn assistent Leo Beenhakker volgen vanuit hun ‘schuttersputje’ de wedstrijd op enkelhoogte van de spelers die zij moeten coachen. En natuurlijk komen ook grote spelers als Bert van Marwijk en Kees van Kooten voorbij.

De Nostalgische voetbalkalender Go Ahead Eagles – 2021 is – zo is het streven – de start van een voortaan jaarlijks terugkerende traditie!

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken