Shop

Nostalgische voetbalkalender Oranje – 2021

In deze zorgelijke tijden van lege tribunes neemt Kick uitgevers je mee terug naar de voetbalromantiek. Op groot formaat (A2) is er nu de Nostalgische voetbalkalender Oranje – 2021. Dertien iconische foto’s over de geschiedenis van het Nederlands Elftal – alle in prachtige kleuren – laten je terugkeren naar de droomwereld van het voetbal. De inkleur-specialisten Jakob Lagerweij uit Deventer en Julia ‘Yulhen’ Ukolova uit Samara (Rusland) hebben de platen uit de oude doos op een fenomenale manier kleur gegeven. Van modernere tijden zijn de mooiste kleurendia’s gebruikt.

  • 42 x 59,4 cm (A2)
7423429614628

24,95

Uitverkocht

Uitverkocht
I

In opperste concentratie springt de bijna 39-jarige Abe Lenstra in 1959 over de Belgische doelman André Vanderstappen Het is de prachtige opening van de kalender. We zien het vooroorlogse fenomeen Beb Bakhuys. En na de oorlog slalomt Faas Wilkes bij Nederland-Zwitserland door de verdediging van de tegenstander. In Kopenhagen staat iedereen door elkaar, want in 1956 is de regel nog dat je moet stilstaan zodra het volkslied begint. We zien op de kalender het hoogtepunt van Abe Lenstra bij Duitsland-Nederland in 1956 (1-2, met twee goals van de Fries). De ploegen van Nederland en Turkije staan op een rij in 1958, Humphrey Mijnals gaat als eerste Surinamer van Oranje op de schouders van zijn fans. Johan Cruijff verlaat in 1966 bijna in trance het veld na zijn interlanddebuut tegen Hongarije. En natuurlijk komen de hoogtepunten (zo men wil: dieptepunten) voorbij in de verloren WK-finales van 1974, 1978 en 2010. En uiteraard kan ook weer worden genoten van het onvergetelijke doelpunt dat Marco van Basten in de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie maakte.

De Nostalgische voetbalkalender Oranje – 2021 is – zo is het streven – de start van een voortaan jaarlijks terugkerende traditie!

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken