Shop

Nostalgische voetbalkalender PSV – 2021

In deze zorgelijke tijden van lege tribunes neemt Kick uitgevers je mee terug naar de voetbalromantiek. Naar de tijden toen ook voetbalgeluk nog heel gewoon was. Op groot A2 formaat (42 x 60 cm) komt Kick uitgevers dit jaar met de Nostalgische voetbalkalender PSV – 2021. Dertien iconische foto’s over de clubgeschiedenis – alle in prachtige kleuren – laten je terugkeren naar de droomwereld van het voetbal.

 

  • Door de Corona-maatregelen kan de kalender tijdelijk niet worden afgehaald in de FANstore.
  • 42 x 59,4 cm (A2)
7423445263206

24,95

Uitverkocht

Uitverkocht
D

De PSV-kalender is een feest van nostalgische herkenning of voor jongeren de kennismaking met de onbezorgde voetbaltijden van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Het beeld voor de maand januari betreft het kampioensfeest van 1954, waarbij de spelers in de dampende kleedkamer rondom de lauwerkransen zijn verenigd. Op het covervel glorieert Willy van der Kuijlen met zijn sublieme traptechniek. Verderop zien we de iconische foto, waarop clublegende en ongeëvenaard goalgetter Coen Dillen op 11 september 1960 boven alles en iedereen uitspringt in de wedstrijd tegen Elinkwijk. Het is een foto die beroemd is geworden dankzij de Haagse fotograaf Gé van der Werff van het fotopersbureau Anefo. Maar KICK Uitgevers heeft in een jaren geleden aangekocht archief van de bekende Eindhovense fotograaf Frans van Mierlo een beeld van dezelfde actie gevonden, dat een splitsecond eerder is gemaakt. Deze foto is extra spectaculair door het bredere spectrum van de situatie.

Bijzonder is dat alle 13 beelden op groot formaat in kleur worden afgedrukt. Door geavanceerde technieken is de specialist op dit gebied, Jakob Lagerweij uit Deventer, in staat om van alle zwart wit foto’s van weleer schitterende kleurimpressies te maken.

Na de foto van Coen Dillen komen op de volgende maandplaten grote gebeurtenissen en de grootste spelers voorbij. We zien PSV-midvoor Bert Theunissen ineens in kleur tijdens de Europa Cup-wedstrijd in 1963 in het Deense Esbjerg scoren. De elftalfoto van landskampioen PSV in dat jaar is ook te bewonderen. Eerder in de kalender is op een sublieme foto van Frans van Mierlo te zien hoe de teams van Rapid Wien en PSV op 1 november 1956 staan aangetreden voor de allereerste Europa Cup-wedstrijd in Nederland. Een plaat verder vecht Toon Brusselers bij PSV-Feyenoord op 11 september 1955 een luchtduel uit met Hans van der Hoek. Van latere generaties is geweldig beeld opgenomen van Jan van Beveren in de Kuip en van het Zweedse fenomeen Ralf Edström in een heftig bekerduel. De laatste vier maanden van de kalender bevatten unieke foto’s van PSV als winnaar van de UEFA Cup (1978) en de Europa Cup voor landskampioenen (1988). Voor deze eerste editie van de NOSTALGISCHE VOETBALKALENDER wordt afgesloten met platen van de onvergetelijke Brazilianen Romário en Ronaldo.

Inderdaad: toen was voetbalgeluk nog heel gewoon! Bestel ‘m nu!

Houd me op de hoogte

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over dit boek.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken