Shop

HBS 125

Voetbalclub HBS bestaat 125 jaar. Samen met Kick uitgevers heeft de club haar rijke historie in woord en beeld beschreven, wat heeft geresulteerd in een ware stoeptegel van maar liefst 400 blz!

‘HBS 125’ beschrijft de lange en rijke geschiedenis van een markant bolwerk in de Nederlandse sportgeschiedenis en schetst tegelijk een fascinerend tijdsbeeld.

  • Jan Hillenius, Allard Doesburg, Rogier Schildkamp, Vincent Schildkamp en Dennis Jansen
  • 300 x 300 mm
  • 978-94-915-5540-4
978-94-915-5540-4

39,95

Op voorraad

Hét 125-jarig jubileum van de Kraaien
  • We doen er alles aan om bestellingen binnen 2 dagen te leveren
I

In het voorjaar van 1893 stapt een klein groepje jongens het Malieveld op om te gaan voetballen. Jan Dijkman heeft voor zijn vijftiende verjaardag een bal gekregen, dichtgenaaid met een veter. Over voetbal doen de spannendste verhalen de ronde. Ze zijn overgewaaid uit Engeland. Die sport moet sensationeel zijn…

Het zijn de eerste schreden op weg naar de oprichting van Houdt Braef Stant, de voetbalclub HBS, die later wordt uitgebreid met cricket (1928) en hockey (1974). Nu, 125 jaar later, wordt het 25ste lustrum gevierd met deze royale jubileumuitgave boordevol nieuwe verhalen, anekdotes en fraaie foto’s.
Hoe goed was het Gouden Haagse binnentrio eigenlijk? Hoe werden HBS’ers ‘Kraaien’ en hoe verging het hen in de twee Wereldoorlogen? Wie waren de internationals Eddy de Neve, Beb Bakhuys, Harry Dénis en Jampie Kuneman? Hoe kwamen de drie landstitels tot stand en wat was de magie van stadion Houtrust? Maar ook, hoe kon HBS wegzakken naar de kelder van het amateurvoetbal om zich vervolgens weer moeizaam op te richten? En hoe zit het met die haat-liefde verhouding tussen de voetbalheren en hockeydames?

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken