Shop

Simon Tahamata – en de andere Molukse voetbalhelden

Tonny van der Mee, volgde het spoor van Molukse voetbalsterren als Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst Dit meeslepende boek gaat over de Molukse gijzelingsacties in de jaren zeventig en over grote Molukse voetballers die Oranje haalden en zo de Molukkers, hier én daar, in vuur en vlam hebben gezet.

  • Tonny van der Mee
  • 978-94-915-5502-2
  • 140 x 200 mm
978-94-915-5502-2

19,90

Op voorraad

E

Eerst had je Simon en, jaren later, Gio. De liefhebber genoot de afgelopen decennia van de Molukse invloeden in het Nederlandse voetbal, in het bijzonder van de internationals Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst. De ene Molukker werd befaamd om zijn onnavolgbare dribbels, de andere, vooral, om dat weergaloze afstandsschot, tegen Uruguay, in de halve finale van het WK 2010.

Tonny van der Mee, zelf van Molukse afkomst, volgde het spoor van de voetbalsterren van dit Aziatische eilandenvolk. Dit meeslepende boek gaat over de Molukse gijzelingsacties in de jaren zeventig en over grote Molukse voetballers die Oranje haalden en zo de Molukkers, hier én daar, in vuur en vlam hebben gezet.

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken